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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  16/06/2016
Data da última atualização:  16/06/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, P. A. dos; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; RABELLO, C. B. V.; SANTOS, M. J. B. dos; TORRES, T. R.
Afiliação:  PRISCILA ANTÃO DOS SANTOS, UFRPE; MARIA DO CARMO MOHAUPT MARQUES LUDKE, UFRPE; JORGE VITOR LUDKE, CNPSA; CARLOS BOA VIAGEM RABELLO, UFRPE; MARCOS JOSÉ BATISTA DOS SANTOS, UNESP; THAYSA RODRIGUES TORRES, UFRPE.
Título:  Characterization and digestibility of detoxified castor oil meal for japanese quails.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Poultry Science, v. 17, p. 75-71, 2016. Edição especial.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1516-635XSPECIALISSUENutrition-PoultryFeedingAdditives065-072Nível
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: These experiments were performed to determine the chemical composition, coefficients of nutrient and energy metabolizability, amino acid composition, and cytotoxicity of different castor oil meals subjected to different detoxification processes and added to the diet of Japanese quails. In the trial, 180 46-d-old female Japanese quails were distributed according to a completely randomized design into five treatments and with replicates of six bird each. The treatments consisted of following detoxification methods of castor oil meal: Castor oil meal A (CMA) - recovery in alcohol at 80 °C for 20 minutes and drying at 80 °C; castor oil meal B (CMB) and C (CMC) - recovery in alcohol at 80 °C for 6 minutes, neutralization with 5% NaOH, and drying under direct sunlight sun for two days (CMB) or pelleted (CMC); castor oil meal D (CMD) - recovery in alcohol at 110 °C for 15 minutes and drying at 110 °C. Castor oil meal was added replacing 20% of the reference diet. There was slight chemical composition variation (1.21% in crude protein, 6% in dry matter, 2.2% in ether extract and 64 kcal/kg in gross energy) among the castor oil meals submitted to the different treatments. The castor oil meal submitted to treatment C showed the highest amino acid values. In the cytotoxicity test, treatment D presented lower ricin activity. Castor oil meals A, C, and D may be included in Japanese quail diets; however, castor oil meal D is recommended due to the simplicity its industrial proce... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Farinha de óleo de rícino.
Thesagro:  Codorna; Digestibilidade; Nutrição animal.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Coturnix japonica; Digestibility.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20677 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, A. S. M.; COSTA, R. G.; GARRUTI, D. dos S.; MADRUGA, M. S.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; ARAÚJO FILHO, J. T. de. Effect of energy concentration in the diets on sensorial and chemical parameters of Morada Nova, Santa Inez and Santa Inez × Dorper lamb meat. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 39, n. 9, p. 2017-2023, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCONCEIÇÃO, A. F.; FILHO, J. T.; ANDRADE, R. G. Uso de imagens de satélite para obter o saldo de radiação nas bacias hidrográficas Cachoeira e Atibainha (sistema cantareira). In: ENCONTRO DOS ALUNOS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM METEOROLOGIA DO CPTEC/INPE, 16., 2017, Cachoeira Paulista. Anais... São José dos Campos: INPE, 2017. p. 5.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCRIBB, A. Y.; SEIXAS FILHO, J. T.; MELLO, S. C. R. P. (ed.). Manual técnico de manipulação e conservação de pescado. Brasília, DF: Embrapa, 2018. 119 p. Publicação digitalizada.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, S. C. R. P. M.; SEIXAS FILHO, J. T. de; CRIBB, A. Y. O pescado como alimento. In: CRIBB, A. Y.; SEIXAS FILHO, J. T.; MELLO, S. C. R. P. (Ed.). Manual técnico de manipulação e conservação de pescado. Brasília, DF: Embrapa, 2018. cap. 1, p.14-19.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoPEIXOTO, L. R. R.; BATISTA, A. S. M.; BOMFIM, M. A. D.; ARAÚJO FILHO, J. T. de. Características físico-químicas e sensoriais da carne de cordeiros de diferentes genótipos terminados em confinamento. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 12, n. 1, p. 117-125, jan./mar. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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6.Imagem marcado/desmarcadoPEIXOTO, L. R. R.; BATISTA, A. S. M.; BOMFIM, M. A. D.; VASCONCELOS, A. M. de; FILHO, J. T. de A. Atributos sensoriais da carne de cordeiros de diferentes genótipos terminados em confinamento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 3 f. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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7.Imagem marcado/desmarcadoRÓS, A. B.; ARAÚJO, H. S. de; NARITA, N.; FILHO, J. T. Uso de fertilizante e tempo de permanência de mudas de batata-doce produzidas em bandejas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 8, p. 845-851, ago. 2011. Título em inglês: Fertilizer use and permanence time of sweet potato plantlets produced in trays.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSEIXAS FILHO, J. T. de; OLIVEIRA, M. G. A.; MOURA, G. de S.; GARCIA, S. L. R.; LANNA, E. T. A.; SILVA, L. N. da. Desempenho e atividades enzimáticas em girinos de rã-touro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 11, p. 1617-1624, nov. 2008. Título em inglês: Performance and enzymatic activities of the bullfrog tadpoles.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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